Fotó: MTI/Mohai Balázs, illusztráció

A Liberálisok bemutatták budapesti képviselőjelöltjeiket – tájékoztatta a párt szerdán az MTI-t.

Közleményük szerint a Magyar Liberális Párt mind a 18 budapesti országgyűlési választókerületben megnevezte jelöltjeit a következő évi parlamenti választásokra.    

A jelöltek között vannak – a múlt héten a párt budapesti választmányának következő kétéves ciklusra megválasztott tisztségviselői is – a választmány elnöke, Szabadai Viktor üzemgazdász, továbbá az elnökség tagjai, Gergely Bence politológus hallgató, Matlák Gábor ügyvéd, Nagy Károly közgazdász hallgató és Vékás Sándor informatikai tanácsadó, önkormányzati képviselő.

A fővárosi jelöltek listáján van még Bősz Anett (phd hallgató), a párt ügyvivője, Boruzs András pártigazgató, valamint Sermer Ádám kommunikációs tréner, aki korábban a Liberálisok ifjúsági szervezetének elnökeként szerepelt.

Mellettük Hardi Flóra média kommunikációs szakértő, Gehér József tanár, Szent-Iványi István külpolitikus, John Emese Orsolya tréner, Zagyvai Péter vegyészmérnök, sugárvédelmi szakértő, Katona Zoltán gépészmérnök, Kecskés Márton földmérő mérnök, Mártonné Nádasi Judit közlekedési üzemmérnök, Domján Lajos levéltáros és Áron László színész alkotják a Liberálisok fővárosi 18-as listáját.

Azt írták, a képviselőjelöltek készen állnak arra, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon önállóan indulva képviseljék a magyar liberálisokat.

„A Magyar Liberális Párt számára továbbra is az Orbán-kormány leváltása az első, ezért természetesen továbbra is nyitott a demokrata erőkkel az értelmes, hatékony és jövőbemutató együttműködését célul kitűző, konkrét egyeztetésekre” – tették hozzá.

A budapesti liberális jelöltek a következő időszakban folyamatos felkészítéseken vesznek részt, hogy – mint fogalmaztak – „a helyi aktivistákból álló kampánycsapataikkal minél hatékonyabban legyenek képesek bemutatni a Liberálisok programjavaslatait a szolidaritás, a jogállami normák és a szabad piacgazdaság intézményeinek helyreállítása érdekében”.

Közleményük szerint az országos programon túl a budapesti Liberálisok egy hármas pilléren alapuló fővárosi programot kínálnak a választóknak, amelynek lényege, a főváros működését bénító kétszintű közigazgatási rendszer felszámolását szolgáló Budapest-koncepció, az erőforrások megosztásán alapuló úgynevezett share economy-hoz tartozó szolgáltatások (uber, airbnb) működési kereteinek megteremtése, továbbá a közvetlen demokrácia intézményeinek erősítése annak érdekében, hogy a helyi érdekeltségű döntések minél inkább a helyi lakosok valós érdekeit szolgálhassák – fejtették ki.

MTI