Fotó: facebook.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Sermer Ádám úgy fogalmazott,

„Kövér László ma több tízezer magyar embert sértett meg, amikor betegnek, erkölcstelennek, és másodrangú polgárnak titulálta azokat, akik a saját nemükhöz vonzódnak. A házelnök szerint nincs különbség egy pedofil magatartása és aközött, hogy egy meleg pár örökbe akar fogadni egy gyereket, és szerinte »egy normális homoszexuális« nem tartja magát egyenrangúnak a heteroszexuális emberekkel.”

A liberális politikus szerint a 21. században „nincs keresnivalója a magyar közéletben egy olyan politikusnak, aki komolyan gondolja ezeket a homofób kijelentéseket, különösen, ha ő az Országgyűlés elnöke.”

Sermer Ádám visszautasítja a házelnök kirekesztő mondatait, és elvárja, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot azoktól, akiket személyiségi jogaikban megsértett.

„Egyúttal a Magyar Liberális Párt nevében felkérem Kövér Lászlót és a házelnök gondolatainak igazat adó Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, hogy tegyék magukat szabaddá július 6-ára, és idén látogassanak el a Pride-ra! Szeretném, ha a Fidesz vezetői meggyőződnének arról, hogy az LMBTQ-közösség tagjai is épp olyan húsvér emberek, mint ők. Szeretném, hogy mielőtt Magyarország egyik legfőbb közjogi méltósága homofób és kirekesztő kijelentéseket tesz, megismerje az LMBTQ-közösség hétköznapjait és problémáit!”

– zárja gondolatait a nullaszázalékos párt politikusa.