A Liberálisok péntek délután vendégül látták az En Marche! Emmanuel Macron francia elnök által vezetett mozgalom küldöttségét.

Fotók: MTI, archív, szerk. 

Emmanuel Macron pártját Pieyre-Alexandre Anglade, az En Marche országgyűlési képviselője, Astrid Panosyan, a párt nemzetközi ügyekért felelős megbízottja és Garance Pineau külügyi tanácsadó képviselte, akiket Fodor Gábor pártelnök, Bősz Anett országgyűlési képviselő és Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje fogadott a Magyar Liberális Párt központi irodájában – tudatja a Magyar Liberális Párt.

A találkozón a felek egyértelművé tették, hogy a Magyar Liberális Párt és az En Marche azonos célokért, azonos alapértékekért küzd, amelyekért minél szélesebb körű együttműködés keretein belül kell harcolniuk, nem csak belpolitikai, de európai szinten is.

Az illiberalizmus térnyerése és pusztítása ellen az egyetlen lehetőségünk, ha mindenki, aki meg akarja védeni a szabad, nyitott, emberséges Európát, együttműködik az Európai Unión belül és az Európai Parlamenti választások során

– írja Fodor Gábor pártja.

A Liberálisok és az En Marche képviselői egyetértettek abban, hogy mindkét párt egy szorosabban működő, integrált Európában érdekelt. A delegáció tagjai abban állapodtak meg, hogy az ALDE idei, novemberre eső madridi kongresszusán folytatják az egyeztetést a 2019-es EP-választással és egy szélesebb körű együttműködés lehetőségével kapcsolatban, a demokratikus, európai értékekhez hű pártok minél szélesebb körű összefogása érdekében – zárul a közlemény.