Hirdetés

– Ma van az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulója. Mennyire vannak a magyar társadalomnak valós információi a beszédről és annak következményeiről?

– Ennek az ügynek mindig csak a felszínét kapargattuk, soha nem néztünk a mélyére. A film készítésekor volt szerencsénk – már ha ezt szerencsének lehet hívni – belenézni az ügy legsötétebb bugyraiba, így teljesen más tudásunk van az eseménysorozatról most, mint ami korábban a fejünkben volt.

– Miben más?

– Még én is megdöbbentem azokon az eseménysorozatokon, amelyek a beszéd kiszivárogtatását megelőzték, de a részletek majd a filmből fognak kiderülni. Ha valaki azt gondolja, hogy ismeri ezt az ügyet, bátran kijelenthetem, hogy nem ismeri. Ez az egész szépen el lett kenve, el lett hallgatva. Már szinte történelmi igazságbeszédnek állították be, holott semmi másról nem szólt az egész, mint Magyarország elárulásáról és arról, hogy az egyik nagy disznóságot a másikkal fedték le. Kommunikációs terv alapján zajlott minden, és mi ezt szeretnénk megmutatni a filmben.

Korábban írtuk

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA a Magyar Hírlap honlapján olvashatják el.