A Magyar Demokrata nyilatkozata

A Jobbik politikai kanyargásait, egymással ellentmondó nyilatkozatait bár nem tartjuk normálisnak, a mai politikai közállapotok részének tekintjük. Azt azonban ettől a kaméleonpárttól sem fogadjuk el, hogy gyávaságukat agresszivitással leplezzék.

László Petra a Jobbikhoz kötődő N1TV munkatársa volt, amikor a Röszkén a rendőrsorfalon átrontó és rárohanó migránsok tömege megfélemlítette és sokkolta, ami rémült rúgkapálást váltott ki belőle.

Nem csak egy magát nemzetinek és radikálisnak, ergo bátornak állító politikai mozgalomtól, de bármilyen munkaadótól minimálisan elvárható volna annyi gerincesség, hogy amennyiben egy munkatársuk László Petráéhoz hasonló helyzetbe kerül, legalább meghallgassák munkatársuk védekezését. Ők ezt nem tették meg, hanem még aznap gyáván megszabadultak az operatőrtől, elárulván ezzel azokat az eszméket, amelyekre oly hangosan hivatkoznak.

A nagyszájú és pimasz megjegyzéseiről hírhedt jobbikos Szilágyi György ezt azzal tetézte, hogy a Demokrata védelmét élvező és a Pesti Srácok megbízásából a Parlamentben forgató operatőrt provokálta ahelyett, hogy maga és pártja nevében bocsánatot kért volna szánalmas gyávaságukért.

László Petra, akit az elképesztő agresszivitású nemzetközi médiakampány és a szégyenletes bírósági ítélet nyilvánvalóan megviselt, erre a provokációra ingerült és sértő megjegyzést tett, amelynek tartalmával talán lehetne vitatkozni, indulatával azonban teljes mértékben egyetértünk. Feltehetően bármelyikünk hasonló helyzetben hasonló, vagy még hevesebb gesztussal reagált volna a „nyakonbaszó” Szilágyi provokációjára.

A Magyar Demokrata kiáll László Petra mellett és visszautasítja a gyáva Jobbik újabb színvonaltalan támadását. Egyúttal felszólítjuk a jobbikos provokációt lelkesen közvetítő balliberális médiumok munkatársait, hogy tartsák tiszteletben László Petra személyiségi jogait.

Bencsik András főszerkesztő

Cikkünk ITT olvasható