Az Ausztriából érkező hírek szerint visszamenekült Magyarországra az az embercsempész, aki rálőtt az osztrák katonákra, és az ország belseje felé menekült. A lövöldöző bűntársát és a migránsokat, akiket át akartak csempészni, az osztrák hatóságok elfogták, a szökevényt a magyar hatóságok keresik nagy erőkkel.

Hirdetés

Az esemény előzménye, hogy hétfőn délelőtt egy csempész áttört a Magyarországról Eberau felé vezető határátkelőn (Güssing járás, Burgenland), és tüzet nyitott a határt védő katonákra. A lövésektől senki nem sérült meg, a sorompó áttörésekor egy határvédő azonban sérüléseket szenvedett. A csempészt és egy feltételezett bűntársát letartóztatták.

Amikor hétfőn Eberau határátkelőhelyen a katonák megpróbálták megállítani egy Magyarországról érkező dobozos kisteherautó sofőrjét, drámai jelenetek követték egymást: a busz sofőrje filmes manőverrel kikerülte a katonák uralmát és áttört a sorompón. Egy katona könnyebben megsérült. A csempész menekülésekor először egy szántóföldre hajtott, majd több migránssal együtt kiugrott a járműből – írja az Exxpress osztrák hírportál.

„Az embercsempész Magyarország felé meneküléskor lőtt a katonáinkra” – írta a Twitteren Michael Bauer ezredes.

Korábban írtuk

Tanner Klaudia védelmi miniszter azonnal reagált a rendkívüli eseményre.

„A mai incidens világossá teszi, hogy az embercsempészek szintet léptek, és az általuk elkövetett bűncselekmények új dimenziókat értek el. Örülök, hogy a bevetett katonák sértetlenül maradtak a lövésváltásban.” – nyilatkozta a védelmi miniszter, akinek a szavait az Exxpress című osztrák hírportál idézte.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják a Magyar Nemzet oldalán.