Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője a Csongrád megyei község határátkelőhelyén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, ami lehetséges Csanádpalotán, Nagylakon vagy Röszkén az lehetséges kell, hogy legyen egész Európában.

A politikus a térség polgármestereinek társaságában tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, május 26-án a jövőről fogunk dönteni. Európa polgárai üzenetet küldhetnek Brüsszelnek és Strasbourgnak, az unió az emberektől már kicsit elszigetelődött vezetésének: igenis azt szeretnénk, hogy ne váljunk bevándorló társadalmakká.

Magyarország nem akarja megmondani más országoknak mit kell tenni, de ránk se kényszerítsék azt, amit nem akarunk. Nem akarunk kötelező elosztási kvótát, bevándorlást és vegyes társadalmat – hangsúlyozta Szájer József.

A magyar rendőrök erőn felüli munkát végeznek annak érdekében, hogy megvédjék határainkat. Szeretnénk ehhez több európai támogatást látni, azt, hogy Brüsszel ne akadályozza, hanem segítse ezt a munkát – jelentette ki a politikus.

Lázár János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője közölte, a sajtótájékoztatót megelőzően tájékoztatást kaptak a magyar-szerb és a magyar-román határ védelméről. Mindkét határszakasz folyamatos nyomásnak van kitéve. Embercsempészek szervezésében sokan próbálkoznak bejutni Magyarországra.

A szerb szakaszon elkészült a biztonsági határzár, a román szakaszon pedig a magyar kormány előkészítette az építés arra az esetre, ha újabb bevándorlási krízishelyzet állna elő – tudatta a politikus.