Potápi Árpád János azt mondta: „Semmi más kívánságunk nekünk 2022-ben nem lehet, csak azt kérni, hogy sehol, sehol a világon, ne bántsák a magyart. Ne bántsák itt, a Kárpát-medencében, ne bántsák Ukrajnában, Kárpártalján. Mondjuk ki végre: mi, magyarok, csak a béke mellett tesszük le a voksunkat, csak a békében vagyunk érdekeltek” – fogalmazott.

Hirdetés

A „Van, ami örök” mottóval megszervezett 31. Tusványoson hét végéig több mint négyszáz közéleti és kulturális rendezvény várja az érdeklődőket.

Most nem a fejlesztési irányokról, hanem az eredmények megőrzéséről kell gondolkozni

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Cselekvő nemzet című szerdai pódiumbeszélgetésen tért ki a nemzetpolitika előtt álló új kihívásokra. Mint elmondta: az elmúlt időszakban a nemzetpolitikában Tusványostól Tusványosig számolták az éveket, és a szabadegyetemen folytatott tanácskozások irányt szabtak.

Amióta azonban a világ belecsúszott a háborúba, „kapkodjuk a fejünket”. „Most nem az a cél, hogy meghatározzuk a következő évek fejlesztési irányait, hanem az a kérdés, hogy miként tudjuk az eddig elért eredményeket, a közösségeinket, a kiépített intézményrendszert megőrizni. Ami még fut, azt hogyan tudjuk befejezni. Hogyan tudunk minél kisebb sérüléssel kijönni ebből a helyzetből” – jelentette ki a politikus.

Korábban írtuk