Fotó: Nézőpont
Hirdetés

A felmérés szerint – amelyet az intézet a lap megrendelésére készített – tovább emelkedett az oltási hajlandóság, így már a felnőtt népesség háromnegyede oltáspárti. A már beoltottakkal együtt összesen 6 millióan tervezik beadatni maguknak a vakcinát.

A múlt héthez képest emelkedett a kormányfővel szemben kritikusak oltási kedve is, de továbbra is alacsonyabb, mint az országos átlag (66 százalékos). A kormányfővel szimpatizálóknak változatlanul magas aránya, 80 százaléka oltáspárti.

A megkérdezettek 53 százaléka úgy vélte, hogy a magyar hatóságok engedélyezése után a kínai és orosz vakcinákkal is oltani kell. Mindössze a felnőtt népesség harmada (33 százalék) gondolta úgy, hogy inkább meg kellett volna várni az Európai Unió engedélyét. Ebben a kérdésben még a kormányfővel szemben kritikusok harmada (35 százalék) is a kormány oltáspárti álláspontjával értett egyet.

A kutatásban részt vevők 13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ha a baloldal lenne kormányon, jobban kezelték volna a koronavírus-járványt, mint a jelenlegi kormány. Még a kormányfővel kritikus, potenciális baloldali szavazóknak is csupán a 27, az ismeretlen pártpreferenciájú szavazóknak pedig mindössze öt százaléka gondolja a baloldalról, hogy jobban kezelték volna a koronavírus-krízist – áll a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített felmérésében.

Korábban írtuk