Fotó: MTI/Máthé Zoltán, archív
Hirdetés

Dúró Dóra úgy vélekedett, hogy a balliberális ellenzéknek a demokrácia sérülésére vonatkozó érvei hamisak, mert a törvény nyomán a kormány csak a veszélyhelyzettel, a járvány elhárításával összefüggő szabályok megállapítására kap felhatalmazást és tartalmazza a szükségesség és arányosság elvét.

Ugyancsak álságos, hogy a határozatlan idő helyett a balliberális ellenzék csak 90 napra hagyná jóvá a jogszabály hatályát, mert a kormány mögött álló kétharmados többséggel így is a végtelenségig hosszabbítható a veszélyhelyzet – tette hozzá.

A politikus szerint a balliberális ellenzék részéről a demokrácia sérelmére hivatkozni annál is inkább álszent, mert a „DK fővárosában, Újbudán” a polgármester (László Imre, DK) éppen a veszélyhelyzettel visszaélve ragadta magához a hatalmat. Parkolási és médiacéget alapított, amelyek semmilyen összefüggésben nincsenek a járvánnyal – fűzte hozzá.

A Mi Hazánk szerint a jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség, mert a magyarok egészsége minden másnál fontosabb és az emberélet nem bocsátható áruba.

Ezért a Mi Hazánkra számíthatnak az emberek – fogalmazott Dúró Dóra.