A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem szabad szó nélkül hagyni, hogy az Európába „áramló” migránsok milliói „tiszteletlenül és agresszíven” viselkednek a nőkkel.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Hidvéghi Balázs közleményében arra reagált, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy szerdai nyilatkozatát bírálta az MSZP és az Együtt, valamint arra, hogy az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén felszólította az Európai Bizottságot, terjesszen elő kötelező erejű jogszabályjavaslatot is magában foglaló átfogó uniós stratégiát, amely „megvédi a nőket és lányokat az erőszaktól”, ideértve a szexuális zaklatást és mindenfajta nemi visszaélést.
    
Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP a tisztelet kultúráját vallja. „Tisztelnünk kell a nálunk idősebbeket és tisztelnünk kell életkoruktól függetlenül a nőket” – írta, hozzátéve: mindenkit elítélnek, aki tiszteletlenül bánik az idősebbekkel és a nőkkel.
    
Kiemelte: az Európába érkező migránsok nőkkel szembeni tiszteletlen és agresszív viselkedését tanúsítják a 2015 szilveszterén Kölnben történtek és több másik bűncselekmény. Azt írta: „ahol a migránsok megjelennek, ott ugrásszerűen megnő a nők elleni szexuális erőszak”. Szerinte az Európai Parlamentnek a nap folyamán elfogadott állásfoglalása a szexuális zaklatások megelőzéséről „igen hiányos”, ha Brüsszel komolyan gondolná az európai nők védelmét, akkor mindenekelőtt a tömeges bevándorlás megállításáért kellene fellépnie, de ehelyett „a Soros-terv végrehajtása zajlik, ami migránsokat, terrorveszélyt és erőszakot hoz Európára”.
    
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Nemzetnek szerdán arra a kérdésre, hogy a kormány tervez-e valamilyen felvilágosító kampányt indítani a Magyarországot is elért szexuális zaklatási ügyekhez kapcsolódóan, azt válaszolta: „ez mind nagyon szép és kegyes dolog”, és a kormány minden ilyen szép és kegyes dolgot támogat, de „ezek el fognak törpülni amellett, amikor majd iszlám tömegek lesznek itt”. Hozzátette: ha a nőket meg akarjuk védeni az erőszaktól, és azt akarjuk, hogy a nők szabadon élhessenek (…), akkor „a legfontosabb dolog az, hogy a migrációt megállítsuk, és ne engedjük, hogy a tömeges iszlám következtében a saría árnyékában és fenyegetésében kelljen élnie a nőknek”.
    
Az MSZP csütörtöki közleményében azt írta: a Fidesz-KDNP nem becsüli a nőket, a kormánypártok nem ismerik el, hogy létezik családon belüli erőszak. Több mint három éve nem hajlandók elfogadni a nőket és gyerekeket védő Isztambuli Egyezmény rendelkezéseit – tették hozzá. Szerintük Semjén Zsolt említett nyilatkozata azt mutatja, hogy a kormánypártok „százezreket vesznek semmibe”, hiszen Magyarországon a becslések szerint a 15 éven felüli nők 28 százaléka, azaz csaknem 1 millió 300 ezer nő válik élete során fizikai vagy szexuális erőszak valamely formájának áldozatává.
    
Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke közleményében felháborítónak nevezte, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyarok által elkövetett szexuális zaklatásos eseteket is menekültek elleni gyűlöletkeltéssel „próbálja elterelni”. Itt az ideje, hogy az Isztambuli Egyezményt a kormány a magyar jogrendbe illessze, így végre Magyarországon is látványosan csökkenjen a nők elleni és családon belüli erőszak – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

(MTI)