Soproni Tamás azt bizonygatta ünnepi beszédében a Szabadság téren, ők másokkal ellentétben nem lesznek korruptak. 

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata (archív)

Soproni Tamás (a fenti képen kezében a magyar zászlóval) a párt NOlimpiás emlékeit emlegette fel, azokat sikerként bemutatva. Úgy fogalmazott, ezen a napon azt ünnepeljük, amikor Dávid legyőzte Góliátot, és abbéli reményét fejezte ki, hogy ez ezúttal is így lesz majd (a maguk kis pártjára utalva Dávidként). 

Hosszasan beszélt a szegénységről, olyan élményeket említve, amikor őt túl nagy tisztelettel fogadják vidéken, csak mert politikus. Kiemelte, a korrupció végterméke nem a jacht, „hanem a szegénység és a halál”.

Elmondta, ő sem, és a Momentum vezette ország sem lesz korrupt. Elszámoltatást ígért a fiatal politikus, idézve pártja programját, és hosszasan bizonygatta, ők mások lesznek, mint a többiek, ők kifejezetten a korrupció ellen jöttek létre.

Beszédében a magyar dolgozók fáradtságát emlegette fel, kijelentve, ők értük szeretnének tenni, nem hagyják őket az árokparton úgy, mint a Fidesz. Végezetül Göncz Árpádot idézte, miszerint ők azokat szolgálnák, akiknek nincsen szolgájuk, a védteleneket.

Orosz Anna a szexuális zaklatás témája köré szőtte beszédét, felidézve a közelmúlt magyar történéseit.

A Momentum politikusa elmondása szerint az elnyomásról új megközelítésben szeretett volna megemlékezni Soros-tervet, kormánypropagandát és női szerepeket emlegetve. Költői kérdéseket tett fel szónoklatában: a jelenlévők szerint elnyomásnak számítanak-e példái.

Orosz Anna szerint itthon

a demokrácia köntösébe bújtatott rejtőzködő elnyomás

érhető tetten. 

A politikus beszédében felháborodottan említette meg a Népszabadság fájó hiányát is. Orosz Anna abban hisz, hogy Magyarország felébreszthető a közönyből és apátiából. Barikádok helyett hidakat építene, ezt generációja felelősségének tekinti. 

Fekete-Győr András ’56 örökségét fiatalokként tovább kell vinniük meglátása szerint.

A rendszerváltást kritizálta, és az mondta:

Elég volt!

Kiemelte, mivel ők nem voltak besúgók, nem kell zsarolhatóságtól rettegniük. Gyújtó hangú beszédében azt ígérte, nem állnak meg, míg be nem fejezik a rendszerváltást. Azt mondta, ezzel szüleiknek, őseiknek, hőseiknek tartoznak.

Fekete-Győr András idézte Orbán Viktor szavait, kiemelve, nem fogják hagyni, hogy akár Orbán Viktor, akár más elvegye a szabadságukat.

Hitet tettünk szabadságunk mellett 1956-ben a mai napon

– ezt ígérte jövő áprilisra is, valamint azt, hogy nem adják fel, ők hisznek a cselekvés erejében. 

Kiemelte, szervezetük országossá nőtte ki magát, mindenhol jelen vannak. Méltatta az ún. cselekvés köreit, amiket létrehoztak. Említett néhány példát, ingyenes nyelvoktatásukat, játszótéri tisztogatásukat, amikről nem számol be a sajtó – nehezményezte a pártelnök. 

Majdnem akkora túlerővel nézünk szembe, mint az 56-os szabadságharcosok 

– fogalmazott Fegyőr, aki kiemelte, szükségük van híveik támogatására. 

A Momentum elnöke üzent az ellenzéki pártoknak is, akik saját pecsenyéjüket sütögetnék, saját érdekeiket nézik a választóké helyett. 

Azt mondta, céljuk, hogy a fiatalok is elmenjenek szavazni. Pártsemleges kampányba kezdenek a szavazás fontosságáról, amivel kapcsolatban megjegyezte, jelentőségét növeli, hogy ilyenre utoljára 10 éve került sor. 

Generációja felelősségének tekinti, hogy ne nézzen félre, ne az egyéni boldogulásra koncentráljon, ne hagyja el Magyarországot. 

Az ún. változás kézikönyvét, amelyet online is közzétettek, jelentős lépésnek nevezte Fekete-Győr András. Arra kérte a megjelenteket, legyenek szócsöveik. 

Ébresszük fel Magyarországot!

– zárta szenvedélyes beszédét a pártelnök. 

demokrata.hu