Fotó: MTI/Balogh Zoltán (szerk.)
Hirdetés

Gelencsér Ferenc (Momentum) szerint a Fidesz-KDNP-kormány intézkedései szembenállnak azzal, amit a pártok a választási kampányban ígértek Magyarország népének; a Fidesz-KDNP megtévesztette a választókat.

Az extraprofitadóval kapcsolatban azon véleményét hangsúlyozta, hogy a kormánypárti képviselők közül, aki azt hitte, a cégek nem terhelik át a magyar emberekre ezt az adót, az vagy nem gondolkodott, vagy a belátási képessége szerény.

A magyar emberek legnagyobb problémájának nem a háborút, a menekültválságot, hanem a létbizonytalanságot tartotta. Azt mondta, egyetlen kormány sem mondhat le a középosztály megsegítéséről, a szegényekkel való szolidaritás, vagy keresztényi szolidaritás nem azt jelenti, hogy egyre több embert taszítanak szegénységbe. Hozzátette: a kormány az elszegényedés költségvetését készül elfogadni, a magyarokkal fizetteti ki a választási kampányát és a visszatartott uniós pénzeket. Azt kérte, a kormány ne hárítsa át a felelősséget a jelenlegi helyzetért másra.

Fónagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára szerint a képviselő sem a múlttal, sem a jelennel nincs tisztában. Elmondta, 2010 után az ország kilábalt a gazdasági nehézségekből, de a fejlődési pályát megtörte a világjárvány, majd a háború.

Korábban írtuk

Közölte, az ország elhúzódó háborús helyzetben van, rendkívüli időket él, ebben a helyzetben is a kormány biztosítani kívánja a munkahelyeket, a családok békéjét, megélhetését, a nyugdíjak reálértékének fenntartását és a megvédi a rezsicsökkentést.

Szerinte a rendkívüli intézkedések arra az üzleti körre irányulnak, amelyek nem a hátrányokat tapasztalták meg, hanem előnyökre tettek szert.