Fotó: demokrata.hu
Hirdetés

Csizmadia László hozzátette: a gyülekezés 13 órakor kezdődik.

– Nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket. Ismét vér folyt a pesti utcákon. Megtörtént a demokrácia megcsúfolása – hangsúlyozta.

Az idei jelmondat az lesz: „Soha többé!”

Bencsik András úgy fogalmazott, ez lesz az eddigi legfontosabb Békemenet. Mint mondta, egyedülálló, hogy a szeretet és a féltés százezreket visz az utcára.

A Demokrata főszerkesztője szerint ismét a gonosszal kell megmérkőznünk, meg kell akadályozni, hogy egy velejéig romlott erő kaparintsa meg a hatalmat Magyarországon. Szent Mihály imája adhat erőt ebben a küzdelemben.

– Nem leszünk egyedül. Velünk lesznek a határon túli magyarok és velünk lesznek külföldi barátaink például Lengyelországból és Olaszországból.

Az állami rendezvény helyszíne nem véletlen: 15 évvel ezelőtt, 2006. október 23-án itt támadt saját polgáraira a Gyurcsány Ferenc vezette magyar állam.

Az idei útvonal
Nagyobb képért kattintson a térképre!

A Szent Mihály-ima

XIII. Leó pápa (1810-1903, 1878-tól pápa) éppen szentmiséjét fejezte be egy vatikáni kápolnában 1884. október 13-án. Már távozni készült, amikor hirtelen megállt az oltár lépcsőjénél. Mereven állt mintegy tíz percig, mint aki önkívületbe esett. Arca hamuszürke lett. Amikor végre megmozdult, egyetlen szót sem szólt a körülötte állókhoz, hanem dolgozószobájába sietett és íróasztalához ült. Ott megfogalmazta azokat az imákat, amelyek végzését minden szentmise után elrendelte. Ezek egyike az alább következő imádság Szent Mihály támogatásáért a sátán elleni harcban.

Szent Mihály arkangyal,
védelmezz minket a küzdelemben;
a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!
Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!”
Te pedig, mennyei seregek vezére,
a sátánt és a többi gonosz szellemet,
akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,
Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!
Amen.

Bizalmas munkatársainak XIII. Leó elárulta, hogy ördögien gonosz hangot hallott, amint ezt mondta:
– El tudom pusztítani Egyházadat!
Jóságos hang válaszolt. A pápa úgy érezte, az Úr beszél a sátánnal. Hasonlóan a Jób könyvében zajló párbeszédhez (Jób 1,6-12; 2,1-7), a sátán időt és felhatalmazást követelt, hogy csapásokkal sújtsa az Egyházat, az Úr pedig hatalmat engedett neki a XX. század nagyobb része fölött, hogy Egyházát próbára tegye. Ebben a megpróbáltatásban kértek segítséget az ún. Leó-imák, amelyeket a pap térden állva imádkozott a szentmisék végén, egészen a 2. vatikáni zsinatot követő liturgikus reformig, amely a szentmise után minden hozzáfűzött imát megtiltott. A fenti Szent Mihály ima azonban ma is aktuális. Magánimaként nemcsak imádkozható, hanem az Egyház kifejezetten ajánlja is a híveknek a Gonosz elleni küzdelemben.

hagiosz.net
Vezércikk
Szükség van rád
Szükség van rád
Ezért kell kivonulnunk október 23-án egy újabb Békemenetre, hogy hitet tegyünk mindamellett, amit eddig elértünk, és amit folytatni akarunk.
Korábban írtuk