Gondolkodtam, érdemes-e Jakab Péterrel foglalkozni (egyébként nem), aki vagy tudatlanságból mond elképesztő ostobaságokat, vagy szándékosan beszél össze-vissza. Így is, úgy is hasonlít a mesterére, Gyurcsány Ferencre – kezdi bejegyzését Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Hirdetés

Jakabbal nem, de az igazsággal érdemes foglalkozni – rögzíti az államtitkár.

„Most az Jakab baja, hogy a kormány támogat egy osztrák céget abban, hogy Celldömölkön 130 munkahelyet megőrizzen és 20-at létrehozzon. Mert ez osztrák cég, és a munkahelyek drágák…” – írja Menczer Tamás, majd pontokba szedve ismerteti álláspontját.

1. Jakabék állításával ellentétben sosem mondtam, hogy ez egy magyar cég, azt mondtam, hogy Magyarországon tevékenykedő cég. Ahol egyébként magyar emberek dolgoznak.

Korábban írtuk

2. A cég nemcsak munkahelyeket őriz meg és újakat hoz létre, hanem a következő öt évben 50 százalékkal növeli a bértömeget. Vagyis a fizetések jelentősen emelkedni fognak.

3. Az ilyen támogatások átlagosan 5 év alatt megtérülnek a költségvetésnek.

4. A kormánynak minden ember és minden család, ez a 150 is fontos.

5. Csak a Külügyminisztérium pályázatára 806 vállalkozás jelentkezett, 627 magyar tulajdonú, több mint 140 ezer munkahely megőrzését segítjük, a kormány pedig összesen több mint 1 millió munkahely megőrzését támogatja.

6. A munkahelyeket sajnos nemcsak a vírustól, a magyar baloldaltól is meg kell védeni – zárja sorait az államtitkár.

A munkahelyeket a vírus mellett a baloldaltól is meg kell védeni! Gondolkodtam, érdemes-e Jakab Péterrel foglalkozni…

Gepostet von Menczer Tamás am Samstag, 11. Juli 2020