A Századvég felmérése szerint a megkérdezettek 83 százaléka elutasítja az elmúlt napok tüntetésein tapasztalt agressziót és a rendőrökkel szemben tanúsított erőszakot.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Fotó: MTI

A közvélemény-kutató ezres mintán elvégzett telefonos felmérésének eredményéről szóló, pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, a megkérdezettek 92 százaléka hallott arról, hogy ellenzéki politikusok a szerdai ülésen megpróbálták megakadályozni az Országgyűlés munkáját. A magyar lakosság többsége (60 százaléka) nem tartja elfogadhatónak, hogy az ellenzék ilyen módon próbálta akadályozni a parlamenti munkát.

A tüntetésekkel kapcsolatban kiderült, hogy a válaszadók jelentős többsége, 83 százaléka elítéli a tüntetők agresszivitását, nem tartja elfogadhatónak az utcai erőszakot és a rendőrök ellen irányuló agressziót egy ilyen tüntetésen. Az agressziót nem csak a magukat jobboldalinak (89 százalék), hanem a magukat baloldalinak (73 százalék) vagy középen állónak (82 százalék) valló választók döntő része is elítéli.