A Zuschlag-ügy okozta pofon kétség kívül padlóra küldte a Fiatal Baloldalt. Az ifjúsági érdekérvényesítés terén eddig sem jeleskedő szervezet megítélését ugyanakkor az MSZP népszerűségvesztése is sújtja. Most kommunikációs manőverek egész sorával próbálják meg visszanyerni támogatóik bizalmát és egyúttal elterelni a figyelmet az ifjúság valós problémáiról – áll az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) közleményében.

Gumicsont, gumióvszer. Most ugyanis a vörös óvszeren a sor, amit november 30-án – az AIDS világnapját megelőzően – fognak osztogatni a fiataloknak a Nyugati téren. A legnagyobb kormánypárt ifjúsági szervezete – kihasználva az AIDS világnapját kísérő médiafigyelmet – óvszert osztogat, mert szerintük a problémák megoldására vörös óvszer kell, méghozzá az ifjú kirakat-szocialisták kezéből. Mert az ifjú szocialisták szerint a vörös a biztonság színe, így a szociális és demográfiai válság közepette a vörös óvszer jelenti a biztonságos megoldást a fiatalok életében.

Ki beszél már a tandíjról, a diákok utazási kedvezményeinek drasztikus csökkentéséről, a jegyzettámogatás megvonásáról, vagy a kábítószerfogyasztás 14-16 éves korosztályt is érintő aggasztó növekedéséről?! A család védelme, a felelősségteljes döntések helyett vörös óvszerben éljenek nemi életet a fiatalok, mert 2007. adventjének kezdetén a FIB szerint ez a fiatalokat érintő legfontosabb kérdés?!

A tömeggyilkos Che Guevara rehabilitálása, Z. János előzetes letartóztatásba helyezése, valamint a nagy, vörös, novemberi kondom-osztogatás után továbbra is türelmesen várjuk az ifjú szocialisták visszatérését az ifjúságpolitika színterére – zárul az IKSZ közleménye.