A nemzeti hulladékgazdálkodási társaság ezzel a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keddi közleményére reagált, amely szerint az állami NHKV Zrt. (kukaholding) az elmúlt három évben a korábbi évekhez képest mintegy 3-5 milliárd forinttal kevesebb forrást juttatott az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió finanszírozására.

Hirdetés

Az NHKV közleménye szerint a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben több forrást juttatnak a fővárosi céghez, mint a korábbi években.

Az NHKV Zrt. – mint az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására kijelölt gazdasági társaság – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás finanszírozására vonatkozó közfeladatát a jogszabályoknak megfelelően látja el. A jogszabályban rögzített fizetési kötelezettségét valamennyi közszolgáltató felé fizetési határidőn belül teljesíti, késedelmes fizetésbe nem esik – hangsúlyozták.

„Társaságunknál nincs lejárt, kifizetetlen szolgáltatási díj számlája a fővárosi cégnek. Az NHKV évek óta minden szolgáltatási díj számlát határidőben vagy határidő előtt kifizet” – írták.

Jelezték azt is, hogy elszámolási vitájuk jelenleg nincs a fővárosi céggel, sikeresen lezárták minden üzleti évüket. Az elszámolással kapcsolatban a fővárosi cég, illetve korábban az FKF menedzsmentje további jogszerű finanszírozási igénnyel nem élt.

„Visszautasítjuk a fővárosi cég állításait, és kérjük, hogy ne vezesse félre munkavállalóit és a közvéleményt” – fogalmazott közleményében az NHKV.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízióban kedd reggel előzetes bejelentés nélküli munkabeszüntetés kezdődött. A munkavállalók elmondták, hogy az első rezsiszámláik kézhez vétele során szembesültek azzal, hogy a főváros által adott béremelést az infláció és a rezsinövekedés felemésztette.

Karácsony Gergely főpolgármester keddi Facebook-bejegyzésében azt írta: a főváros a hulladékszállításban a kukaholdingnak nevezett állami cégszörny alvállalkozója, amely egyszerűen nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat, az elmúlt 3 évben az állami kukaholding 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek.

Korábban írtuk