A Magyar Liberális Párt felszólítja a kormányt, azonnal állítsa le a nemzeti konzultációt.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Lázár Jánoshoz és a Magyar Postához fordulnak a Liberálisok – jelentették be nagy dérrel-durral a párt honlapján

Fodor Gábor pártja hitetlenkedik a nemzeti konzultációt visszaküldők számával kapcsolatban, ezért közérdekű adatigényléssel fordul a Magyar Postához és a Miniszterelnökséghez, „hogy kiderüljön, hányan küldték vissza valójában a nemzeti konzultációt” – írják.

A kormány állítása szerint eddig több mint 1,7 millió válasz érkezett. A Liberálisok azt kérik a Magyar Postától és a Miniszterelnökségtől, hogy mutassák be a visszaküldött konzultációkról szóló igazolásokat és jelentéseket. Szeretnénk tudni, pontosan hányan töltötték ki online, és hányan küldték vissza levélben a Soros-konzultációt.

Van egy javaslatunk Fodor Gábornak: ha teljesen biztosra akar menni, számolja meg az íveket egyesével ő maga – ez lehetne a leghasznosabb cselekedete hosszú évek óta. 

No de a liberális gittegylet nem elégedne meg a számokkal, egy követeléssel is fordulnak a kormányhoz. Azt szeretnék, ha a kormány leállítaná a nemzeti konzultációt, hiszen szerintük George Soros hétfői nyilatkozata után már nincs miről beszélni. Szomorúan jegyzik meg a párt Facebook-oldalán, a kormány eddigi kéréseik ellenére sem állította le a konzultációt, sőt meghosszabbította a határidőt. Hallatlan! Fodor Gáborék ezután elvbarátjuk, Guy Verhofstadt szavait idézve gyalázzák a kormányt: 

Szerintünk a kormány a konzultációval félre akarja vezetni az embereket, ezért ismételten követeljük, hogy állítsák le „a hazugságokkal teli, és antiszemita felhangokat mutató álhírkampányt” – ahogy Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője állította.

Egyúttal azzal is eldicsekednek, hogy Fodor Gábor a magyar kormány elleni kirohanásairól is ismert belga politikussal találkozik Amszterdamban, az ALDE (Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért) kongresszusán a jövő hét folyamán. 

demokrata.hu