Fotó: MTI/Mohai Balázs (archív, illusztráció)
Hirdetés

Emlékeztettek: a 2010-ben megalakult Országgyűlés egyik első döntése volt, hogy a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját.

„Ezzel szimbolikusan is hátat fordítottunk annak a Gyurcsány-korszaknak, amely nem tekintette a nemzet részének a külhoni magyarokat és gyűlöletkampányt folytatott ellenük”

– fogalmaztak a közleményben, megjegyezve, hogy „Gyurcsányék a nemzeti összetartozás napjának bevezetését sem szavazták meg”.

Hangsúlyozták: Magyarország azóta erősödik, amióta felismerte, és a mindennapok részévé tette a nemzeti összetartozás erejét gazdasági, szellemi és minden értelemben.

Az erős nemzeti összetartozásra minden eddiginél nagyobb szükség van, mert a bevándorláspártiak – köztük a Gyurcsány vezette ellenzék – célja a nemzetek Európájának felszámolása, a nemzeti szuverenitás és a nemzeti identitás gyengítése, és egy új kevert népességű Európa létrehozása – magyarázták.

„Mi azonban szeretnénk megőrizni Magyarországot a magyarok országának, minden magyar hazájának, éljenek akár a határon túl, vagy bárhol a világon” – fűzték hozzá a közleményben.