Fotó: Echo TV

Ellenzéki amatőr színjátszó klub, avagy lábon kihordott agyhalál a Kunigunda utcában? Ilyen egy ellenzéki „megszállás” az Alinsky-iskola jegyében. Kabaréba illők azok a képsorok, amelyek bejárták a világhálót az ellenzéki képviselők Kunigunda utcai akciói után. Az ember akárhányszor visszanézi a különböző felvételeket szinte visítva röhög, ugyanakkor a tény az, valójában nem vicces, hanem nagyon szánalmas, ami az MTVA székházában történt, az ellenzék pedig ennél mélyebbre már nem süllyedhet. Az ECHO TV Troll című műsorában Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője, Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese és Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa természetesen nem hagyta szó nélkül, hogy ezúttal tényleg szénné égette a magát a demokratikus ellenzéknek nevező kiscsoport.

Fotó: Echo TV

Boros Bánk Levente – aki az ellenzéki performance alatt az épületben tartózkodott – kiemelte, senki sem gondolhatja komolyan, hogy az egész akció arról a bizonyos öt pontról, vagy a néhány tucat tüntető további mozgósításáról szólt. 

Az egész arra ment ki, hogy „erős képek” szülessenek, amelyeket majd felkap a nemzetközi média, s világgá lehessen kürtölni: Magyarországon biztonsági őrök parlamenti képviselőket földre fektetnek és agyba-főbe vernek. 

A „drámatagozatos” képviselők igyekeztek minden eszközt bevetni, hogy bejussanak a stúdióba, a szerkesztőségekbe (az éppen dolgozó újságírók hosszú órákig nem jutottak ki a newsroomból), sőt meghúzták a tűzjelzőt, ezen felül zaklatták az embereket. Pindroch Tamás elmondta: egy parlamenti képviselő bemehet közintézményekbe, de nem zavarhatja meg az ottani tevékenységet. Szarvas Szilveszter szerint indokolt volt a tűzjelző bekapcsolása, hiszen „szénné égette magát az ellenzék”.  

Boros Bánk Levente szerint az ellenzéki kabaré mögött egyértelműen felismerhető volt az Alinsky-iskola. A magát forradalmi gondolkodónak tartó baloldali Saul Alinsky forgatókönyvét követte mind Kunhalmi Ágnes, mind Szél Bernadett, mind Varju László, mindenki, aki „fesztiválozott” az MTVA székházában.

Ezeket az embereket felkészítették, és tudták, mit, hogyan kell csinálni – közölte Boros Bánk Levente. 

Teljes adás:

Echo TV