Vöröskereszt

A Vöröskereszt és a magyar kormány megközelítése a világjárvány kezelésében több ponton is hasonló egymáshoz. Egyeztetés a Nemzetközi Vöröskereszt elnökével. – International Committee of the Red Cross

Gepostet von Szijjártó Péter am Donnerstag, 11. Juni 2020
Hirdetés

A miniszter a Peter Mauerrel folytatott csütörtöki videokonferenciája után az MTI-nek elmondta, megállapították, hogy a Vöröskereszt és a magyar kormány megközelítése a világjárvány kezelésében több ponton is hasonló.

„Egyetértetünk abban is, hogy koronavírusnak nemcsak egészségügyi, de gazdasági hatásai is vannak, amelyeket szintén kezelni kell. A munkahelyek elvesztésével járó társadalmi hatások kifejezetten súlyosak lehetnek azon térségekben, amelyek eddig is a legtöbb biztonsági kockázatot jelentettét Európa számára” – közölte a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a koronavírus-járvány nyomán előállt helyzetben könnyen terjedhetnek szélsőséges ideológiák, súlyosabbá válhat a terrorfenyegetés, mindezek pedig újabb migrációs hullámok elindulásához vezethetnek.

Korábban írtuk

Hozzátette, ez a helyzet megerősíti azt a magyar álláspontot, mely szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt kell Európába hozni.

„Ezért a három kontinensen állomásozó 919 magyar békefenntartó tovább végzi a munkáját a destabilizált területeken, emellett pedig nemzeti és visegrádi keretben is folytatjuk afrikai partnereink támogatását a válságos helyzetek kezelésében” – fogalmazott Szijjártó Péter.