Magyarország sok tekintetben különleges ország, hiszen a konzervativizmus bástyája Közép-Európában. Az Orbán Viktor vezette kormány sikeres és széles körű társadalmi támogatottsággal rendelkezik. A baloldal és a brüsszeli bürokraták nagyon frusztráltak lehetnek – vezette fel legutóbbi podcastbeszélgetését Chris Farrell, a Judicial Watch amerikai konzervatív aktivista szervezet vizsgálati és kutatási igazgatója, aki a Washingtonba látogató Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ főigazgatójával készített interjút.

Hirdetés

Az interjúban Szánthó Miklós kifejtette: a sikeres kormányzás kulcsa „dióhéjban a bátorság és a politikai know-how”. A Magyarországgal szembeni brüsszeli és nyugat-európai támadásokra magyarázatot adva elmondta: „a Szovjetunió összeomlása után azt hittük, visszatértünk a Nyugathoz, tagjai lettünk a NATO-nak és az EU-nak, de kiderült, ez már nem az a Nyugat, amit elképzeltünk. Az európai elitek egyházellenesek, nem tisztelik a zsidó-keresztény örökségünket, mondván, politikailag inkorrekt az, ha valaki a saját kulturális hagyományaihoz kötődik.”

Nemzetek, határok és nemzeti identitás nélküli európai egyesült államokat akarnak létrehozni, a hagyományos családi modell helyett pedig a melegházasságot, a szivárvány- és genderpropagandát támogatják.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta: bár agresszívan támadják a hagyományos értékeinket, Magyarország iránytű próbál maradni minden európai konzervatív számára, megmutatva, hogy az értékeihez ragaszkodó, a józan ész talaján álló kormány is sikeres lehet.

Korábban írtuk

Úgy érezzük, a woke- és genderideológia, a politikai korrektség miatt a nyugati politikusok kissé megbolondultak, elvesztették a józan eszüket

– tette hozzá.

Emlékeztetett: a magyar alaptörvény azért mondja ki, hogy az anya nő, az apa férfi, mert az Európai Parlament például olyan határozatot fogadott el, miszerint a férfiaknak is joguk van szülni.

Ez egy szuverenitási harc is egyben, amely arról szól, hogy Brüsszelben hozzanak-e döntéseket családpolitikai és genderkérdésekben vagy ez a nemzetállamok dolga

– figyelmeztetett Szánthó Miklós. A sokat kritizált kerítésépítés is arról szólt, hogy Magyarország képes sikeresen megvédeni határait és szuverenitását.