Szijjártó Péter azt írta a Facebook-oldalán, hogy a vezérkari főnökkel folytatott tárgyalás középpontjában az Ukrajnában dúló harcok álltak. „A háború valamennyi ország számára kihívást jelent, de különösen súlyosan érinti a világ amúgy is nehézségekkel küzdő, katasztrófákkal szembesülő térségeit” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Hirdetés

Hozzátette: egyetértettek, hogy támogatni kell minden lépést, amely közelebb visz a háború befejezéséhez, és végre el kell felejteni az olyan intézkedéseket, amelyek csak további eszkalációhoz vezetnek. „A szankciós politikáról egyre látványosabban bizonyosodik be, hogy nem működik, mivel az oroszok meggyengítésére tett kísérletek Európát kényszeríthetik térdre” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Megállapodtak arról – folytatta a miniszter -, hogy Magyarország támogatást nyújt Pakisztánnak, hogy kezelni lehessen az elmúlt időszak rendkívül súlyos árvizeinek hatásait. Ezért gyógyszereket és higiéniai eszközöket küldünk az országba, emellett megduplázzuk a pakisztáni fiataloknak nyújtott ösztöndíjak számát Magyarországon – mondta.

Korábban írtuk