A HVG Állásbörze 2009 őszi kérdőíves felmérései szerint a felsőoktatásban tanuló diákok nagy része (72,82%) már szerzett munkatapasztalatot a tanulmányok ideje alatt. Ez a korábbi évek eredményeivel összehasonlítva egyértelműen pozitív változás, sőt a már munkába állt diplomások közül is egyre többen ülnek vissza az iskolapadba további ismeretszerzés, ismeret-fejlesztés céljából. Nagy az érdeklődés a nemzetközi információ és tapasztalatszerzés iránt is, a börze válaszadóinak 53,29 százaléka tervezi, hogy az elkövetkező 3 évben munkavégzés vagy továbbtanulás miatt külföldön is szerencsét próbál. Úgy tűnik az Európai Unió munkaerőpiacának már legalább tervezési szinten hatása van a fiatalokra. Valljuk be, ez a tendencia a munkaadók számára is kedvező, hiszen a vállalkozó kedvű diplomások nemzetközi tapasztalatai és nyelvtudása különösen jól alkalmazható szinte minden munkakörben és szakterületen.

Dolgozott-e tanulmányai ideje alatt?

Igen 72,82%

Nem 27,18%

Átlagosan mennyi ideig: 13 hónap

A 2009 őszi HVG Állásbörze munkaadó kiállítói is felismerték, hogy nem elég elvárni a munkatapasztalatot, lehetőséget is kell biztosítani a szaktudás és gyakorlottság megszerzésére már a tanulmányok ideje alatt. 67,86%-uk rendszeresen alkalmaz egyetemi/főiskolai hallgatókat szakmai gyakorlat típusú munkára. A végzős vagy már diplomával rendelkező pályakezdő, tehetséges fiatalok foglalkoztatására kínálnak megoldást az egyre népszerűbb gyakornoki programok (az állásbörze munkaadó kiállítónak 54,84%-a rendelkezik saját gyakornoki programmal és 28,57 százalék tervezi indítását egy éven belül). Az ilyen típusú vállalati kezdeményezések segítik a munkavállalók elköteleződését a vállalat irányába, és a kedvező adottságú foglalkoztatási formák és állami támogatások lehetővé teszik a fiatalok tapasztalatszerzését. A START kártya, a diákszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás segítségével a vállalatok költséghatékonyan tudnak pályakezdőket alkalmazni. Természetesen azért nem ingyen, hiszen egy megfelelően hatékony program, mely jól felépített és a vállalat céljaihoz igazítva alkalmaz hallgatókat és frissdiplomásokat, nem kis anyagi és energia befektetést igényel a vállalat részéről. A számok azonban azt mutatják, hogy egyre több fiatal és egyre több cég ismeri fel a gyakornoki foglalkoztatás előnyeit.

Szoktak-e keresni szakmai gyakorlatra egyetemi/főiskolai hallgatókat?

Igen 67,86%

Nem 32,14%

A szakmai gyakorlat nem csak a munkaadótól igényel befektetést, hanem a fiataltól is, aki vállalja, hogy „főtevékenysége”, a tanulás mellett szabad plusz óráiban egy vállalat részévé válik, munkafeladatait pontosan és precízen elvégzi és próbál minél jobb teljesítményt nyújtani a munkaadó számára. Annak érdekében, hogy ez a ráfordítás megtérüljön, és fiatalként valóban olyan cégnél helyezkedjünk el, ami a szakmai előmenetel szempontjából megfelelő, ahol jól érezzük majd magunkat és fejlődési perspektívát is látunk, érdemes az alábbi pontokat végiggondolni, mielőtt benyújtjuk jelentkezésünket egy gyakornoki programra, szakmai gyakorlati lehetőségre:

1. Gondoljuk végig, milyen céljaink vannak, milyen típusú munkakörben és szervezeti légkörben képzeljük el magunkat a legkönnyebben. Ha a szakmai tapasztalat megszerzése és a csapatmunka a fontos, és nem szeretnénk túl nagy felelősséget vállalni, a kisebb vállalatoknál lévő vagy rövidebb időtartamú gyakornoki lehetőségek között érdemes böngészni. Ha pedig vezetői ambícióink vannak, fontos a karrier, előmenetel, érdemes körülnézni a multinacionális vállalatok vezetőképző programjai között.

2. Keressünk olyan helyet, ahol a gyakorlati idő alatt ránk váró feladatok előre meghatározottak. Járjunk utána, hogy az adott vállalatnál tényleg szakmai tapasztalatot szerezhetünk-e és nem csak általános irodai munkákra akarnak munkaerőt felvenni. A program komolyságának jele, hogy a vállalat részletes ütemtervvel és munkaköri leírásokkal rendelkezik a munkavégzéssel és esetleges képzéssel kapcsolatban.

3. Legvégül ismerkedjünk meg a kiszemelt vállalatokkal minél jobban, szerezzünk minél több információt a programról, a vállalat tevékenységéről és próbáljunk olyan munkavállalókkal beszélgetni, akik az adott helyen már befejezték gyakorlati idejüket. Így el tudjuk dönteni, hogy megfelelőek-e számunkra a feltételek.

Számos vállalat jellemzően a tavaszi toborzási szezonban hirdeti meg gyakornoki programjait, ezért az elkövetkező hónapokban érdemes nézelődni, és megragadni a lehetőségeket.