Kocsis-Cake Olivio csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt kérte, egyértelműsítsék, hogy kell-e regisztrálni ahhoz, hogy valaki megkapja a vakcinát. Azt is felvetette, hogy ne csak a hatvan év felettiek, hanem mindenki számára biztosítsák a postai úton való jelentkezés lehetőségét, illetve a házi- és üzemorvosoknál is lehessen regisztrálni.

Hirdetés

A képviselő javasolta, hogy a szociális és az egészségügyi dolgozók után a pedagógusok is kiemelt helyen szerepeljenek az oltási tervben.

A kormány tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az oltási pontok felkészüljenek, biztosítsa a hűtési láncokat, a vakcinák szállítását és a tárolókapacitást – szólított fel a politikus. Ne legyen probléma abból, hogy amikor több százezer vagy több millió vakcina érkezik, akkor nem tudják tárolni azokat! – tette hozzá.

Kocsis-Cake Olivio szorgalmazta, hogy a kabinet nyújtson többlettámogatást az egészségügyi szolgáltatóknak, különösen a vidéki ellátórendszernek és a vidéki házipraxisoknak, és indítson tájékoztató kampányt az oltóanyagok előnyeiről és kockázatairól, hogy ezzel is növelje a lakosság bizalmát. Most kell plakátkampányt indítani, „nem Brüsszel ellen, nem Soros ellen” – mondta a frakcióvezető-helyettes.

Korábban írtuk

A Párbeszéd határozott álláspontja, hogy csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott és megfelelő minőségűnek tartott vakcinákat lehet használni. Nem szabad nyomást gyakorolni a hazai gyógyszerészeti intézetekre – szögezte le Kocsis-Cake Olivio, aki kérte, a kabinet tegye lehetővé, hogy az állampolgárok választhassák ki, melyik vakcinával akarják beoltatni magukat.

A politikus azt is mondta, hogy abba kell hagyni az önkormányzatok „kizsigerelését”, vissza kell adni a tőlük elvett pénzeket.