Sosem kártyázott, így kártyaadósság nem vihette el azt a 16 millió forintot, amit Cs. Miklós a gyanú szerint összerabolt, viszont a Jobbikot tényleg támogatta – állítja a 27 éves férfi barátnője.

Csütörtökön Cs. Miklós családja is ezzel egybehangzó vallomást tett, szerintük Miklós az interneten is szoros viszonyt ápolt jobbikos barátaival. A pénteki Egyenes Beszédben megszólalt a férfi barátnője is, aki az atv.hu kérdéseire is válaszolt.

Cs. Miklós az elmúlt három évben bankokat, benzinkutakat fosztott ki, múlt héten került rendőrkézre. Barátnője, akivel három éven át jártak, úgy tudja: Miklós azért támogatta a Jobbikot, mert cserébe beígérték neki, hogy győzelem esetén részt vehet valami lakópark felépítésében. „Így biztos anyagi hátteret tud majd számomra is biztosítani” – magyarázta Miklós barátnője.

A fiatal nő megerősítette a Cs. család több tagjának azon állítását is, mely szerint Miklós azért járt Amerikában, hogy a Jobbik ottani kapcsolatait ápolja. Családjának Miklós „üzleti útként” jellemezte az amerikai kiruccanást. A rabolt pénz ellenére Miklós mégis állandó pénzhiánnyal küszködött, munkája sem volt, ennek ellenére pénzzel támogatta a szélsőjobboldali párt helyi kampányát.

Barátnője elmondása szerint Cs. Miklós aktivistának jelentkezett a Jobbikba, februárban termet bérelt egy óbudai rendezvénynek, és támogatta a szórólapok legyártását is. A Jobbik honlapjának tanúsága szerint februárban egy rendezvény szerveztek a kerületben, 11-én, ahol Vona Gábor pártelnök bemutatta a helyi jelöltet, Fejes Istvánt. Fejes Istvánról amúgy több fotó tanúsága szerint jelen volt a köztévé székházának ostrománál is.

Fejes István cáfolta, hogy bármilyen kapcsolatban állna Cs. Miklóssal. „A Jobbikot lejáratni kívánó médiumok soha nem látott szakmai mélységekbe süllyedtek” – kommentálta az ATV értesülését a Jobbik sajtóosztálya.

Az ATV úgy tudja, Cs. Miklós a YouTube-on saját csatornát indított winyetta néven, ahol szélsőjobboldali, náci nézeteiről vall, egy szlovák hozzászólónak önmagáról – angolul – annyit írt, hogy „én egy náci gazember vagyok”. Csatornájáról a Jobbik YouTube oldala is elérhető.

(atv.hu)