A Párbeszéd Magyarországért (PM) tüntetést szervez az október 2-ai kvótareferendum délutánjára az Országház előtti Kossuth térre.    

Fotó: mti, archív, illusztráció

Szabó Tímea és Karácsony Gergely, az ellenzéki párt társelnökei pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az erőszakmentesség jegyében meghirdetett kezdeményezésükkel a kormány „gyűlöletkampányát” kívánják elutasítani, egyúttal kimutatva, hogy egy virágzó, békés és befogadó országot szeretnének létrehozni.
    
A szervezők továbbra is azt tanácsolják a választóknak, hogy ne vegyenek részt a kvótareferendumon, mivel az szerintük csak egy ürügy a kormány kezében az emberek félelemben tartására. 
    
Szabó Tímea úgy fogalmazott, a Fidesz kormányzás helyett mindenkit próbál egymás ellen ugrasztani és „hamis, hazug, gyűlöletkampányt folytat”. Szerinte a kabinet állításával szemben valójában nincs napirenden kötelező betelepítés, Magyarországnak a jövőben – ahogy eddig is – mindössze 1200 ember menedékkérelmi eljárást kellene lefolytatnia.
    
Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy a félelemkeltés helyett foglalkozzon inkább olyan valós problémákkal, mint a szegénység felszámolása, illetve az egészségügy és az oktatás rendbetétele.
    
Karácsony Gergely tájékoztatása alapján a tüntetésen felszólal majd a médiában Bálint gazdaként ismert Bálint György, valamint ifjabb Bibó István és Kaltenbach Jenő volt ombudsman is.

(MTI)