A Hír TV elmúlt éveinek szimbolikus alakja az elsőként távozó Kálmán Olga és Csintalan Sándor volt – jelentette ki Kacsoh Dániel az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Magyar Hírlap lapszerkesztője felidézte: a Hír TV-t próbálták úgy feltüntetni, mintha egy független médiaműhely lenne, de ez nem igaz, egy nettó kormányellenes politikai termék volt az elmúlt három évben, egy olyan névvel, ami korábban teljesen mást jelentett – tette hozzá.

Fotó: Echo TV

Kovács András szerint óriási a szimbolikája van annak, ami a Hír TV-vel történt. „Megértem azokat, akik ma visszatértek a Hír TV vezetésébe, hogy elégtételt éreznek, mivel ők 2015-ben a Hír TV-vel maradottakkal szemben kitartottak a kormánypárt mellett. Míg akik maradtak, úgy döntöttek, hogy inkább Simicska Lajost követik” – hangsúlyozta az Origo publicistája.

Haraszti Gyula, a Magyar Idők újságírója emlékeztetett: a Hír TV a nemzeti konzervatív oldal csatornája volt, az elmúlt években átverték a tévénézőket

Elhitették velük, hogy ez egy polgári szellemiségű, de egyébként kritikus televízió, közben pedig végrehajtották azt a 180 fokos fordulatot, és ellenzéki műsorokat csináltak. Sőt a választás előtt a Jobbikhoz is nagyon közel kerültek, abban bízva, hogy majd az egykori radikális párt képes lesz a kormányváltásra – hangsúlyozta.

Egy olyan oligarcha kezébe került ez a sajtócsoport, akinek nem volt más célja, csak az, hogy megbuktassa Orbán Viktort. Hiszen ha ellenzéki sajtóportfóliót akart volna létrehozni, akkor ez még ma is létezne, hiszen nem az számított volna, hogy a Fidesz nyert vagy vesztett a választáson – szögezte le Haraszti Gyula.

Kacsoh Dániel hozzátette: Simicska Lajos nem egy független világot akart a sajtóban teremteni, ez nem egy mézes-mázos történet, ahogy azt a Momentum próbálja bemutatni. 

Teljes beszélgetés:

Echo TV