Bár a meteorológia előrejelzések szerint a nyáriasan meleg időnek vége, igazi hűvös idő köszönt ránk, a politikában „forró” ősz várható.

Mint ismert, több szervezet jelentett be tüntetést, különböző tiltakozó akciókat a kormány politikája ellen az elkövetkezendő hetekre.

A sort a postások kezdik pénteken. A Kézbesítők Szakszervezete, a Postai Érdekvédelem 92 és a POFÜSZ szakszervezeti szövetség különböző munkahelyi problémák miatt demonstrációt tart a Miniszterelnöki Hivatal, valamint a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium előtt délelőtt 11 órától.

Az érdekvédelmi szervezetek szerint a Magyar Posta Zrt. jelenlegi, „profitorientált, kormánypártokhoz erősen kötődő vezetése” a szakmai párbeszédet mellőzve több intézkedést foganatosított az elmúlt években, melyek hátrányosan érintik a társaság munkavállalóit. A postások problémáiról és követeléseiről itt olvashat bővebben.

Demonstrálnak az önkormányzatok

Szombatra az önkormányzatok szerveztek tömegdemonstrációt a Parlament előtti Kossuth térre. Tüntetésre hívnak mindenkit, aki úgy gondolja, hogy „meg kell állítani az országot csődbe juttató, hozzá nem értő szocialisták újabb ámokfutását”.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig csütörtökön jelentette be , hogy november 7-én tüntetnek a kormányzati megszorítások ellen.

(MNO)