Nem hagyjuk, hogy Varju László koncepciós per áldozatává váljon!

Itt vagyunk a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt, ahol most rabosították VARJU László Újpest-Angyalföldet! Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni! Mi két és félmillió ellenzéki magyar embert képviselünk.Oszd meg az ellenzék közös sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 27. Januar 2020
Hirdetés

Az ügyészség korábban Varju Lászlót azzal gyanúsította meg, hogy súlyos testi sértést és garázdaságot követett el 2018. decemberében, amikor több ellenzéki képviselővel együtt bement az MTVA-székházba.

A politikus a rabosítás után megmutatta az újságíróknak és a helyszínen várakozó 100-150 főnyi szimpatizánsnak a tintával bekent tenyereit. A lábujjaimat szerencsére nem kenték össze – jegyezte meg Varju László. „Nem nekem, hanem előbb-utóbb nekik kell kezet mosni és a szájukat is kimosni” – próbált szellemeskedni. Hozzátette, véleménye szerint ugyanazok „rendelték meg” a rabosítását, akik „elrendelték”, hogy az MTVA-székház előtt képviselőket „vegzáljanak”, és akik törvénnyel próbálják csökkenteni a képviselők ellenőrzési jogát.

„[A rabosítással] ők piszkolták össze azt a kezemet, ami egyébként tiszta”

– fogalmazott.

„Ha az édesanyám még élne, akkor biztos megkérdeznék nálunk a faluban, hogy mit csináltál” – kezdett zavaros elmélkedésbe a Gyurcsány-párt politikusa, elmondta abbéli vágyát, hogy bukjon a Fidesz, majd átadta a szót a mögötte álló politikusoknak.

Hadházy Ákos szerint a mai nap egy vicc is lehetne, de mégsem az, ióhanem inkább egy újabb mérföldkő a demokráciából a diktatúra felé.

Bangóné Borbély Ildikó is sopánkodott egy sort, és elmondta, szeretné felhívni a figyelmet, nincs különbség képviselő és képviselő között, a jog mindenkire vonatkozik, rájuk is – ez utóbbit figyelmeztetésnek szánta a szoci képviselő asszony. Bangóné a rabosításra utalva azt mondta, hogy a többi ellenzéki képviselő keze még nem tintás, de bármikor az lehet.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke leszögezte, bármilyen eljárások is induljanak az ellenzéki képviselők ellen, akkor is ki fognak állni egymásért, mert nem lehet őket megfélemlíteni.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője arról beszélt, hogy az eljárással nem csak Varju László ellen „intéztek támadást”, hanem mindazok ellen is, akiket a politikus képvisel.

Varju László már épp megköszönte volna a kortesbeszédeket, amikor előlépett az LMP-s Kanász-Nagy Máté, akiről különben mindenki megfeledkezett volna. Ha nem szólal meg, igazából akkor sem veszítettünk volna semmit, mert érdemi mondanivalója nem volt.