Márki-Zay Péter közösségi oldalán jelentette be, a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amelyet Orbán Viktor kitalált, nem szeretné fenntartani – írja a Magyar Hírlap.

Hirdetés

„Remélem, Bige László nem csak húsz dollárral fog hozzájárulni az ellenzék sikeréhez” – ezt mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Jelen magazinnak adott interjúban. Márki-Zay arra próbált célozni, hogy Barack Obama is húszdolláros mikroadományokkal szorgoskodta össze a pénzt elnökválasztási kampányára. „Egyvalami tart engem függetlennek, az, hogy támogatást bárkitől elfogadok, de nem ígérek senkinek semmit cserébe” – jelentette ki Márki-Zay, utalva arra, hogy a több mint százmilliárd forintos vagyonnal bíró Bige László már korábban bian­kó ajánlatot tett az ellenzéki előválasztás győztesének.

A milliárdos műtrágyakirály – akit az ügyészség vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel vádol, a Gazdasági Versenyhivatal pedig tizenegymilliárdos bírsággal sújtotta kartellezés miatt – feltehetően azt reméli, hogy a baloldal győzelme esetén nagylelkűségét büntetőügye eltussolásával honorálják. Márki-Zay kijelentése nyomán leszögezhető: létrejött a megegyezés köztük, elfogadja a vörösbáró az oligarcha támogatását.

Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Partizán műsorában hívta fel a figyelmet, hogy miközben a hódmezővásárhelyi polgármester miniszterelnök-jelöltként az átláthatóságot hirdeti, városának honlapján nagy a hiány ebből. A honlapon ugyanis nem érhető el a 2018 utáni, ötmillió forintot elérő szerződések listája, amiket az infotörvény szerint kötelező lenne közzétenni.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Hírlap oldalán, IDE kattintva!