A szakértő azért mondta ezt, mert – mint a lap csütörtöki száma fogalmaz – botrányos szintre emelkedett az új, több iparágat is érintő különadó miatt a kormányt élesen bíráló Ryanair légitársaság ügye.

Hirdetés

„Míg a Ryanair minősíthetetlen jelzőkkel illeti a kormányt, tisztán látszik, hogy a Budapestről jelentős kapacitásokkal üzemelő diszkontok az utasokkal fizetteti meg a különadót, pedig ettől óva intették őket. Látni kell azt is, hogy ezen légi cégek gyakorlata nem csak emiatt megkérdőjelezhető” – fogalmazott a szakember. Úgy vélte, meg kell vizsgálni e cégek üzletpolitikáját a beszállítókkal vagy a földi kiszolgáló partnereikkel szemben is, akik mára inkább „földi kiszolgáltatottakká” váltak.

Szerinte az üzleti tisztességet alapvetően nélkülöző beszerzési eljárások, a gátlástalan áralkuk, az önköltségi árszint alatt elvárt szolgáltatási díjak és a több hónapos fizetési határidők mellett a diszkont légitársaságok megkövetelik a csúcsteljesítményt, és miközben minden levegővételért azonnal pénzt kérnek, addig a földi kiszolgálók reális és tisztességes profitot képviselő árait nem kívánják megfizetni.

Korábban írtuk