Fotó: MTI/Illyes Tibor (archív, illusztráció)

A „Heti válasz megszüntetése = A Fidesz már a jobboldali kritikát sem tűri meg” – írja közleményében a Magyar Liberális Párt.

Fotó: MTI/Illyes Tibor (archív, illusztráció)

A Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió bezárása, a Hír TV tulajdonosváltása és átalakítása után a Heti válasz végleges megszüntetésével ismét tovább nőtt a pluralitás, a sokszínűség hiánya, tovább csorbult a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága Magyarországon – írják a közleményben.

A Heti válasz egyik alapító újságírójának búcsúleveléből kiderül, hogy a magyar társadalom egy újabb fontos sajtóterméket veszít el, egy olyan sajtóterméket, amely ha kellett, nem félt kritizálni a kormányt sem. A lap bezárásával világossá vált, hogy a Fidesz még a jobboldali véleményt sem tűri meg, ha az egy kicsit is bírálja a kormány tevékenységét. A lap kormánykritikájából adódik a kérdés: milyen jobboldali kormány az, amelynek a működését még egy jobboldali lap is támadja? És milyen kormány az, amelyik a sajtótermék totális ellehetetlenítésével válaszol a bírálatra? Bár a Liberálisok a Heti válaszban megjelentekkel sok esetben nem értettek egyet, a szabadság, a szabadelvűség eszméjét alapul véve fontosnak tartották volna a lap fennmaradását. A sajtó, a vélemény szabadságáért, amely a Heti válasz végleges megszűnésével még tovább csorbult 2018 Magyarországán – aggodalmaskodnak a Liberálisok.