Hirdetés

A Soros György nevével fémjelezett nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja, hogy „Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére”.

A Budapest Fórum idei rendezvénye a városokra, a helyi kezdeményezésekre és a fenntartható demokráciák építésére összpontosít majd. A Magyar Nemzet szerint meghívottak között szerepel Anne Applebaum újságíró, történész, aki a háromszor is kétharmaddal megválasztott Orbán-kormányt hosszú évek óta puccsista egypárti diktatúraként festi le a hazai és nemzetközi balliberális médiában.

Szintén meghívták a Magyarországot jogállamisági ügyekben támadó Vera Jourovát, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét.

 Az előadók között szerepel Timothy Garton Ash Oxfordból, aki szerint nem a kilépésük, hanem a magyarok bent maradása jelent fenyegetést az EU-ra, és Charles Gati, Hillary Clinton egykori USA külügyminiszter bizalmasa is, aki már 2012-ban ötpontos tervvel házalt a baloldalnál, hogy buktatná meg Orbán Viktor kormányát. 

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Korábban írtuk