Tüntetésbe kezdtek több mint nyolcvanan délután Röszkén. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI-nek azt mondta: a „Soros-szervezet” emberei szervezett szállítással érkeztek a helyszínre.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: mti, kelemen zoltán gergely

Bakondi György közlése a Csongrád megyei településen, a Szent Antal téren nagyjából 85 ember gyűlt össze szombat délután. Szervezetten, buszokkal, autókkal érkeztek a helyszínre. Köztük vannak szerbek, olaszok, németek, spanyolok. A résztvevők 60-70 százaléka külföldi. Mellettük vannak ismertebb magyarok is, mint Juhász Péter (az Együtt elnöke), Gulyás Márton (a héten 300 nap közmunkára ítélt aktivista) és Schilling Árpád rendező.
    

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy a tüntetők röpcédulékat osztogatnak, „Nem kell határ”, „Nem kell börtön” feliratokkal. A tüntetés célja, hogy ne legyenek határok, ne legyen védekezés, mindenki korlátozás nélkül juthasson be az Európai Unió területére – fogalmazott Bakondi György, aki úgy tudja, a demonstrálók azt tervezik, hogy Röszkéről a határ érintésével a tranzitzónához mennek.
    
Bakondi György kiemelte: a térségben megfelelő létszámú rendőri erő tartózkodik, akik minden provokáció ellenére, minden helyzetben fenn fogják tartani az államhatár védelmét.

MTI