A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy februárban terjessze a parlament elé a „Stop Soros” törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja azt – közölte Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján. 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Budai Gyula azt mondta: még egy nap sem telt el a törvénycsomag társadalmi vitára bocsájtása óta, de a „Soros-szervezetek” már támadják azt. Úgy fogalmazott: az kiabál, akinek a háza ég, valószínűleg a „Soros-szervezetek” magukra ismertek, mint bevándorlást szervező, migrációt segítő tömörülések. 
    
A „Stop Soros” törvénycsomag ellen azok emelték fel elsőként a szavukat, akik támadják a kormány bevándorlás-politikáját, akik szervezik és elősegítik a migrációt és akiket Soros György pénzel – jelentette ki, megnevezve a Magyar Helsinki Bizottságot, az Amnesty Internationalt és a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet. 
    
Kifejtette: a „Soros-szervezetek” jelentették fel Magyarországot több alkalommal Brüsszelben, ők azok, akik a kerítés és a magyar kormány bevándorlás-politikája miatt tüntetést szerveztek, ők azok, akik kezdettől fogva támadják a jogi határzárat, a tranzitzónákat, és a magyar határvédelmet, az ott szolgáló rendőröket. Ők azok, akik támadták a kvóta-népszavazást, a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációt, akik Ahmed H. szabadon bocsátását követelik, s nyakig benne vannak a „migránsbizniszben”, s akik nem hajlandóak közölni, mekkora összeget  kapnak külföldről – sorolta. 
    
Megjegyezte: ezen szervezetek készítették elő a Magyarországot elítélő uniós parlamenti határozatot, „Soros-jelentést” is. 
    
Hozzátette: sajtótájékoztatójukon azt hazudták, hogy a törvénycsomag valamennyi civil szervezetre vonatkozik, ez nem igaz. A „Stop Soros” törvénycsomag kizárólag a bevándorlást szervező, finanszírozó, a migrációt elősegítő szervezetekre vonatkozik – hangoztatta. Megerősítette: a törvénycsomag arról szól, Magyarország nem akar bevándorló ország lenni, nem akarnak befogadni migránsokat, nem engedik be a gazdasági és illegális bevándorlókat. 
    
Kérdésre a kormánypárti politikus a törvény alkalmazásáról, illetve arról, ha az érintett szervezetek nem regisztrálnának, azt mondta: a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, azokat mindenkinek be kell tartania. Minden jogszabályban vannak szankciók, amelyek rögzítik, mi várható, ha valaki a törvényt nem tartja be – tette hozzá Budai Gyula.
    
További felvetésre közölte: a Soros György által támogatott civil szervezetek az első pillanattól a kerítés lebontása mellett rakták le voksukat, ez az egyik fő programpontjuk, és az általa adott utasításokat hajtják végre. 
    
Arra a kérdésre, hogy a Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó cég hitelével összefüggésben piacfelügyeleti eljárást indított a jegybank, felidézte: tavaly október végén tett bejelentést a Magyar Nemzeti Banknál. Ezt az MNB megvizsgálta, s arról tájékoztatta: alapos gyanú van arra, hogy az Altus Zrt. jogszabályi engedély nélkül folytatott pénzügyi tevékenységet. Két lehetőség van: ha megállapítják, hogy jogosulatlanul folytatta a tevékenységet, vagy eltiltják, vagy büntetőfeljelentést tesznek. Ő – ha megkapja a jegybank vizsgálatának eredményét – soron kívül büntetőfeljelentést tesz – jelezte. 
    
A diákok előző napi tüntetésére reagálva közölte: Magyarországon demokrácia, sajtó- és szólásszabadság van, mindenért lehet tüntetni. Az egyik legfontosabb dolog, hogy az oktatás szereplői a tanárok, a diákok, és a szülők között meglegyen a megfelelő párbeszéd – jelezte Budai Gyula.

(MTI)