A Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ eSmart Home projektjéhez kapcsolódó tájékoztatón a helyettes államtitkár felidézte: az Európai Bizottság 2016-ban hirdette meg az Európai Szakképzési Hetet, amelyhez azóta minden évben csatlakozik Magyarország.

Hirdetés

A 2022-es év ötleteit elsősorban a fenntarthatóság jellemzi, és ez kijelöli a szakképzés fejlesztési irányait is – jelezte. Kiemelte: a szakképzési hét lehetőség arra, hogy az uniós országokkal találkozók, nemzetközi, partneri kapcsolatok jöjjenek létre, és megmutassák egymásnak a jó gyakorlatokat.

Katona Miklós, a Kilátó központ igazgatója azt hangsúlyozta, hogy projektjükkel azt kívánják bemutatni, hogyan működik a zöld szakképzés, miközben olyan kompetenciákat fejleszt, mint a problémamegoldás, a tervezés és a kreativitás.

Az eSmart Home projekt az idén februárban indult, a diákok május végéig vesznek részt benne. Központi gondolata, hogy a fenntarthatóság, a környezetvédelem témakörén keresztül közelítenek a robotika, a digitális kompetenciafejlesztés felé.

Korábban írtuk