Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) is bírálta a „rabszolgatörvényt”, az alacsony béreket, a dolgozók kiszolgáltatottságát. Egy év alatt 15 százalékkal nőtt a sertéshús, 31 százalékkal a friss zöldség ára, miközben a bérek 10 százalékkal nőttek – fogalmazott, hozzátéve: a minimálnyugdíj összege 11 éve változatlan, 28 500 forint. Azt mondta: lassan már a párizsi is luxus Magyarországon.

Közölte, a kormány agyonadóztatja a magyarokat, hogy legyen miből kórházat építeni Kenyában és hajózni az Adrián meg az űrben. Szerinte a kabinet csak gyűlöletpolitikát ad a magyaroknak, az emberek pedig már magukat is gyűlölik és sajnálják a béremelést a tanároktól, a rendőröktől, az orvosoktól. Ne egymásra haragudjunk! Ne a Fidesszel legyünk szolidárisak, hanem egymással! – szólított fel összefogásra azzal érvelve: a gyűlöletet mindig legyőzi a szeretet.

A szeretet jegyében olyan megjegyzéseket tett felszólalása alatt például, mint: „Dömötör elvtárs, ne röhögjön”.

Dömötör Csaba válaszában úgy értékelte, a képviselő felszólalásának lényege az volt, hogy a gyűlölet hangján követelt szeretetet. Elmondta, ugyan még nem tart ott az ország, ahol szeretnék, a Jobbik azonban rendszeresen sértegeti a magyarokat. Az identitásválságból fakadó frusztrációjukat ne a magyarokon töltsék ki! – kérte.

Kifogásolta, hogy a Jobbik összeállt a 2006-os rendőrattak elkövetőivel, Gyurcsány Ferenccel együtt tettek esküt és a feleségével egy színpadon „tündökölnek”. Nyugodtan satírozzák ki a logójukból a nemzeti színeket és rakjanak rá egy vaskos vörös csillagot! – javasolta.