A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialisták által elvett pénzeket, akiknek az oktatási rendszere 1300 milliárdos adósságba hajszolta a településeket – közölte a nagyobbik kormánypárt vasárnap az MTI-vel.

A Fidesz Kunhalmi Ágnesnek, az MSZP fővárosi elnökének az iskolák államosítást óriási hibának nevező aznapi sajtótájékoztatójára reagálva közölte, hogy a baloldal az iskolák fenntartását az önkormányzatokra hárította, de az oktatásra szánt pénzeket folyamatosan csökkentette, ezzel eladósította és csaknem csődbe vitte a településeket.

Kiemelték, hogy az iskolák fenntartásával kapcsolatos vitát a Köznevelési Kerekasztalnak köszönhetően sikerült rendezni, az állam ma felelősséget vállal az iskolák fenntartásáért, fejleszti az iskolákat és tantermeket, tornatermeket, tanuszodákat épít.

Hozzátették, a kormány a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus béremelési programot, valamint ingyenes tankönyvellátási és gyermekétkeztetési programot biztosít. Az oktatásra fordított költségvetési támogatás jövőre 455 milliárd forinttal lesz több, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben.

MTI