A Fidesz azt üzente vasárnapi kongresszusával Magyarországnak, hogy folytatni akarják a kormányzást, és ha újra hatalomra kerülnek, „marad a lopás és a problémákat elfedő gyűlöletpropaganda” – reagált az MSZP vasárnap a Fidesz kongresszusán elhangzottakra, hangsúlyozva: az ellenzék történelmi felelőssége, hogy teljes körű megállapodásra jusson a kormánypárttal szemben.

Az ellenzéki párt MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az elmúlt hét évben teljesen leépült a magyar egészségügy, és ha a Fidesz folytatja, továbbra is Fidesz-közeli oligarchák zsebébe jut az emberek adója az orvosok, a nővérek és a kórházak helyett. A Fidesz folytatni akarja az oktatás tönkretételét, az ipari lopást, a legjobb egyetemek és szakemberek elüldözését, ahogy folytatnák az ország kizsigerelését is: 2010 és 2017 között 3 millióról 4 millióra nőtt a szegények száma Magyarországon – írták.

Az MSZP úgy látja, a kormánypárti politikusok kongresszusi beszédeikkel leegyszerűsítették a döntést a választók számára: „aki nem akar eladósodni hetedíziglen egy megalomán olimpia miatt, aki nem akarja, hogy Tarlós végképp bedarálja Budapestet”, és aki hisz benne, hogy Magyarország európai ország, és a gyűlölködésnél többre is képes lehet, az biztosan nem fog a Fideszre szavazni.

Az MSZP szerint az ellenzéknek pedig történelmi felelőssége, hogy teljes körű megállapodásra jutva politikai lehetőséget adjon a választók változást akaró többségének „a Fidesz elzavarására”.

MTI