Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón azt mondta, „az ellenállás szalagját” kötötték a Szabadság-szoborra azért, hogy szolidaritást vállaljanak azokkal a hallgatókkal, akik szerint a szabad gondolatokért, a szabad művészetért, a szabad alkotásért mindent meg kell tenni.

Hirdetés

Ma ők azok, akik őrzik a reményt mindazokban, akik az elmúlt tíz évben károsultjai voltak az Orbán-rendszernek, akik a kiszolgáltatottá váltak, akiktől elvették a vagyonukat, megfenyegették őket – fogalmazott.

Az ellenzéki politikus szerint a gazdasági hegemónia, az oligarcharendszer kiépítése után most a kulturális hegemóniáért folytat harcot Orbán Viktor és a Fidesz.

Hozzátette: a hallgatók óriási kockázatot vállalnak, hogy nem törődnek bele az SZFE „erőszakos politikai bedarálásába”, abba, hogy a Fidesz mindent és mindenkit „leural”.

Korábban írtuk

Felolvasta a Szabadság-szobron látható feliratot, miszerint „Mindazok emlékére, akik életüket áldozták Magyarország függetlenségéért, szabadságáért és boldogulásáért”.

Nem akarnak mást az emberek ebben az országban, csak szabadon boldogulni, nem akarnak mást a színművészeti hallgatói sem, csak azt, hogy szabadon alkothassanak – mondta, úgy folytatva: nem akartak mást az Index munkatársai sem, csak azt, hogy szabadon írhassanak és a Klubrádió sem szeretne mást, csak hogy szabadon szólhasson.

Kunhalmi Ágnes a jobboldali és baloldali demokraták, a liberálisok, a zöldek ellenfeleként a Fideszt jelölte meg.

Szerinte akkor tudnak megszabadulni a ner-től, ha 2022-ben összefognak és a választókerületekben egy jelölt áll „a Fidesz katonáival” szemben, ha egy lista, ha egy közös miniszterelnök-jelölt lesz.