A szocialistáknak soha nem volt más ötletük, csak a megszorítás – reagált a Fidesz Tóth Bertalan és Bangóné Borbély Ildikó sajtótájékoztatójára.

Fotó: MTI, archív

A szocialisták magukból indulnak ki, mert nekik tényleg soha nem volt más ötletük, csak a megszorítás: az embereket megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, elvették a családok adókedvezményét, elvettek az idősektől egy havi nyugdíjat, a közszféra dolgozóitól pedig egy havi fizetést. Emelték a munkát terhelő adókat, duplájára emelték az élelmiszerek áfáját, háromszorosára emelték a gáz árát, eltörölték az otthonteremtési kedvezményeket, és százmilliárdokat vettek el az egészségügytől és az oktatástól is – emlékeztetett a Fidesz.

A Fidesz-KDNP hátat fordított a megszorítások politikájának, helyette az adócsökkentés politikáját folytatja. Amióta csökkennek az adók, nő a gazdaság, nő a foglalkoztatás és nőnek a bérek is. A 2019-es költségvetés is az adócsökkentésről, a gazdaságfejlesztésről és a családok támogatásáról szól. Több jut a minden területre, mint korábban. A cafeteria-rendszer átalakítása is azt célozza, hogy a dolgozók inkább tisztességes fizetést és ne utalványokat kapjanak a munkájukért – írták.