Idén első alkalommal választják meg hazánkban az Ország Játékát. A versenyen olyan játékok vesznek részt, melyek az idei trendek szerint nagyon népszerűek a gyerekek körében. „A verseny elindításával nem titkolt célunk, hogy segítsünk a szülőknek a játékok közti eligazodásban. Egyáltalán nincsenek ugyanis könnyű helyzetben: a JátékNet.hu-n például közel kilencezer játékból válogathatnak, csak kreatív és készségfejlesztő játékokból több mint hétszázat találnak az oldalon – mondta el Bognár Ákos, az Ország Játéka versenyt elindító 7 éves JátékNet.hu webáruház ügyvezető igazgatója. – Ha ehhez még hozzátesszük, hogy évente több ezer újdonság jelenik meg a piacon, akkor látható, hogy valóban nem könnyű a választás.”

Karácsony közeledtével különösen aktuális a kérdés: a legtöbb újdonság ebben az időszakban érkezik, és a JátékNet.hu adatai szerint a november közepétől december közepéig tartó szezonban a szülők másfélszer annyit – átlagosan több mint 10 000 forintot – költenek el játékvásárláskor, mint az év többi részében. Az eladott játékok száma is közel megtízszereződik ilyenkor, míg az egy vásárlásra jutó termékek száma közel 30 százalékkal megnő.

A szülők választanak

A versenyben induló több mint 50 játékot a JátékNet.hu szakértői választották ki számos szempont szerint. Egyrészt az idei adatok alapján népszerű játékok, valamint a korábbi trendek szerint nagy érdeklődésre számot tartó újdonságok kerültek be a listába. Az Ország Játékát ugyanakkor kizárólag a szülők szavazatai alapján választják majd meg. A www.jateknet.hu/az-orszag-jateka oldalon december 1-jéig bárki leadhatja a voksát. A 2013-as nevezettek között az idei év nagy slágerének számító Monster High figurák mellett interaktív és kreatív játékok, LEGO termékek és társasjátékok is megtalálhatók. A hagyományok kedvelői örömére néhány örök kedvenc, például a Monchhichi is bekerült a versenybe. A szavazók között a szervezők értékes játékvásárlási utalványokat sorsolnak ki.

Az Ország Játéka oldala: www.jateknet.hu/az-orszag-jateka

A JátékNet.hu webáruház: www.jateknet.hu

A JátékNet.hu mobiloldala: http://m.jateknet.hu/