Hohn Krisztina (LMP) arról kérdezte az innovációért és technológiáért felelős minisztert, szempont-e a kormány számára a leszakadó települések felzárkóztatása.

Hirdetés

Az ellenzéki képviselő az infrastruktúra – elsősorban a mellékutak – rossz állapotát vagy hiányát vetette fel, hangsúlyozva, mekkora nehézséget okoz ez a helyieknek a munkába járásban, ügyeik intézésében. Azt kérdezte, mikor javítják jelentősen a közúti infrastruktúra színvonalát, emelik-e az e célra rendelkezésre álló pályázati összegeket.

Válaszát azzal kezdte Schanda Tamás, hogy ha a képviselő asszony megengedi, ő az Országgyűlésben inkább nem beszélne A szürke ötven árnyalatáról.

Schanda Tamás, a szaktárca parlamenti államtitkára hangsúlyozta: az interpelláló azt a korszakot – a baloldali kormányzásét – hozná vissza, amelyet a szürkeség, a hazugság, a kilátástalanság és a reményvesztettség jellemzett, hiszen Gyurcsány Ferenc és a baloldal „ámokfutása” idején hanyagolták el és tették így tönkre a hazai közúthálózatot is.

Korábban írtuk

Megjegyezte: 2010 óta komoly célirányos erőfeszítések történtek, évről évre újabb programok indultak, egy évtized alatt hatezer kilométernyi utat tettek rendbe. Ennek céljaként említette a kisebb települések elérhetőségének, ezzel a helyiek életminőségének és az ottani gazdaság versenyképességének javítását.

Kiemelte: a cél az, hogy fél órán belül bárhonnan elérhető legyen egy négysávos út; ezt a lehetőséget 2025-re az emberek 90 százalékának biztosítani fogják.

Az interpelláló a választ nem fogadta el.

Szempont-e a kormánynak az elszegényedő települések felzárkóztatása?

🔴 Élőben a ParlamentbenSzempont-e a kormánynak az elszegényedő települések felzárkóztatása?

Posted by Hohn Krisztina on Monday, September 20, 2021