Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Felavatták a Káptalandombot és a vár megmaradt részeit magában foglaló nemzeti emlékhelyet

A tárcavezető a Káptalandombot és a vár megmaradt részeit magában foglaló nemzeti emlékhely avatásán kijelentette, hogy a világnak az elmúlt évtizedben rendkívüli kihívásokkal kellett szembenéznie: pénzügyi, migrációs, egészségügyi válsággal, idén pedig háború tört ki Ukrajnában.

Hirdetés

„Ha mindez nem lett volna elég, nekünk magyaroknak jutott még egy próbatétel, hiszen folyamatosan szembe kell néznünk a magyar szuverenitással, a hagyományokkal és a keresztény kultúrával szembeni támadásokkal” – mondta.

„Ugyanis mindenki, akinek van szeme – és nem vakítja el pillanatnyi politikai vagy egzisztenciális érdek – pontosan láthatja, hogy mindaz, ahogyan mi, magyarok, magunkat definiáljuk, ahogyan a jövőnket tervezzük, egy évtizede hatalmas össztűz alatt áll” – tette hozzá.

Ennek oka pedig szerinte az, hogy Magyarországnak tizenkét éve polgári, nemzeti, keresztény kormánya van, amely folyamatosan szembement a nemzetközi liberális mainstreammel.

Korábban írtuk

Szijjártó Péter szerint „ez a kereszténydemokrata alapokra épülő berendezkedés garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát, megvédi a férfi és a nő egyenjogúságát, a hagyományos családmodellt, zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen, megvédi, becsüli a keresztény kultúrát, és ezáltal biztosítja nemzetünk fennmaradását és gyarapodását”.
„Velünk szemben áll egy ideológiai úthenger, amely nemzetek helyett Európai Egyesült Államokat akar, amely a hagyományos családot lenézi, és felsőbbrendűnek minősíti a különböző összetételű együttéléseket. Egy olyan ideológiai úthenger, amely a férfiak és nők egyenjogúsága helyett valami egészen fura módon akarja újradefiniálni a nemeket. A vallás tekintetében pedig gyakorlatilag a bármi lehet, csak ne a kereszténység alapjára helyezkedjen” – fogalmazott.
A miniszter leszögezte: a folyamatos támadásokra a kormány válasza az, hogy újra és újra megerősíti a keresztény Magyarország hagyományait. Mint mondta, ennek része a mostani avatás is, ezzel megerősítik a keresztény magyar történelem egyik ikonikus helyszínét, amely „immár több mint egy évezrede tanúskodik arról, amit mi, magyarok, a világról gondolunk, és ahogy mi magunkat meghatározzuk”.
„A keresztény kultúra a magyar nemzet történetének vezérfonala, és ezt mindenkinek az egész világon, még Brüsszelben is tiszteletben kell tartania” – húzta alá.