Az ellenzéki párt közleménye szerint egyebek mellett azt szeretnék tudni, hogy mikor frissíti a Nemzeti Népegészségügyi Központ a koronavírussal kapcsolatos eljárásrendet, amely június óta nem változott, várható-e, hogy ismét felfüggesztik a járóbeteg-ellátás működését, és miért nem ingyenes annak is a koronavírus-teszt, aki bár nem külföldről jön haza, mégis karanténba kerül.

Hirdetés

Választ várnak arra is, hogy munkában maradnak-e a 65 év feletti háziorvosok, lesz-e újra „nagymintás” kutatás az országban, és, hogy miért nem használják továbbra sem a kiskunhalasi járványkórházat, miközben a vidéki kórházakban elmaradnak vizsgálatok, műtétek.

A kérdések között szerepel az is, hogy mi történik akkor, ha egy iskolában megjelenik a vírus. Bezárják az egész intézményt, vagy csak egy-egy osztály áll át digitális oktatásra? Ki dönt erről?

„Mennyi pénz áll rendelkezésre digitális oktatási eszközök beszerzésére, és kapnak-e segítséget a rászoruló családok és tanárok? Egészségügyi eszközök és fertőtlenítőszerek a mai napig nem érkeztek meg minden oktatási intézménybe. Mi a késlekedés oka, vezet-e ezekről nyilvántartást a minisztérium? Mi lesz azokkal a szülőkkel, akik az otthoni oktatás miatt nem tudnak bemenni a munkahelyükre? Átvállalja-e erre az időszakra az állam a juttatásaikat” – tette fel a kérdést a Párbeszéd.

Korábban írtuk