György László hangsúlyozta: a program abban is segíti a gyerekeket, hogy az általuk szeretett szakmát kitanulva, vagy tovább tanulva, később elhelyezkedve a jég hátán is meg tudjanak élni és azzal a büszke érzéssel tudjanak dolgozni a jövőben, hogy képesek magukat és a szeretteiket ellátni, róluk gondoskodni.

Hirdetés

Szeretnénk meghálálni mentorainknak, hogy régóta foglalkoznak az általános iskolásokkal és hogy velünk vannak a programban – emelte ki a kormánybiztos.

„Ma ünneplünk: azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat. Az ELTE hagyományt szeretne teremteni azzal, hogy ezt az élménynapot megszervezi” – jegyezte meg György László.

„A legfontosabb cél, hogy egészséges és boldog fiatalokat neveljünk” – hangsúlyozta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője.

Korábban írtuk

A Tanítsunk Magyarországért program eredményessége önmagáért beszél, mivel annak folyamatosan bővülő munkájába – melyben nem csak a tanárképzésben részt vevő hallgatók, hanem bármilyen egyetemista részt vehet – már szinte minden egyetem becsatlakozott – jegyezte meg Hajnal Gabriella.

Sziklai Péter, az ELTE tudományos rektorhelyettese elmondta: a Tanítsunk Magyarországért programban – mely lehetőséget teremt a kistelepüléseken élő általános iskolások mentorálására – 2020-tól az ELTE is részt vesz.

„Büszkék vagyunk arra, hogy hallgatóink idejüket és energiájukat nem kímélve, a hátrányos helyzetű régiókban segítik a kisiskolásokat. Áldozatos munkájuknak köszönhetően a gyerekek esélyt kapnak, hogy életük megváltozhasson és kitörhessenek nehéz helyzetükből” – fogalmazott a rektorhelyettes.

Az ELTE tájékoztatása szerint a Tanítsunk Magyarországért program évzáró ünnepségén a négy féléve, illetve a nyolc féléve mentoráló hallgatóknak, valamint a Tanítsunk Magyarországért program kurzusát elvégzetteknek okleveleket adtak át.

A szombati élménynapon részt vevő mintegy 400 Pest- és Nógrád vármegyei diák számára a felsőoktatási intézmény lágymányosi campusán többek között kézműves, drámapedagógiai, valamint néptánctanulási programokat szerveznek a nap folyamán, valamint jótékonysági koncertet ad az Örökség zenekar.