Hirdetés

Potápi Árpád János hangsúlyozta, hogy amióta nemzeti kormány van, a magyar nemzet erős és egységes.

„A külhoni magyarokat a nemzet elválaszthatatlan részének tekintjük, segítjük őket, hogy megőrizzék magyarságukat és szülőföldjükön tudjanak boldogulni” – mondta.

Kiemelte, a kormány támogatja őket abban, hogy fejlesszék közösségi intézményeiket, a magyar bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a magyar vállalkozásokat.

Az államtitkár úgy fogalmazott: „A nemzeti kormányzás óta a Kárpát-medencét újra kitölti a magyar nemzet szellemi, kulturális és gazdasági ereje.”

Korábban írtuk

Hangsúlyozta, hogy 2010 előtt, a „Gyurcsány-féle baloldal idején ez nem így volt”.

„A baloldal célja soha nem a magyar nemzet felemelése, hanem az idegen érdekek kiszolgálása volt” – jelentette ki.

Potápi Árpád János azt mondta: ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszakerülni a hatalomba, aki „gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen, és aki az állampolgárságot is elvenné tőlük”.

„A baloldal kijelölt vezetője” előbb telepítene be az országba migránsokat, minthogy a külhoni magyarokat segítse – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: 2022 az egész magyar nemzetnek és azon belül a külhoni magyarságnak létkérdés. Potápi Árpád János ezért a magyar kormány nevében arra kérte a külhoni magyarokat, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a tavaszi választáson.