Pert nyert a III. kerület polgármestere Avar János első rendű alperessel-, és a VH Kiadó Kft., mint másodrendű alperessel szemben. A lap megsértette leközölt olvasói levelével Bús Balázs jó hírnevét. A még 2008 novemberében megjelent írásában olyan hamis látszatot keltett a magát ős-óbudaiként megjelölő szerző, s általa a lap, hogy a polgármester „hozzátartozóinak nem valósan állított kommunista meggyőződése és Bús Balázs felperes jelenbeli nézetei között ellentmondás lenne.” Azt is valótlanul híresztelték, hogy a polgármester „hazudott volna a szemsérülésekhez vezető rendőri atrocitásokról”.

Bús Balázs a tárgyalást követően elmondta, bebizonyosodott, a Vasárnapi Hírek hamis, nem létező olvasói levelek által alaptalanul vádaskodik és hazudozik. Hozzátette, a bizonyítási eljárás során a lap képviselője nem tudta bizonyítani az olvasói levél létét, nem tudta bemutatni azt; a polgármester viszont igazolta, hogy nem csupán Óbudán, de az egész országban nem él olyan nevű ember, akinek az újság az olvasói levelet tulajdonítja.

Valószínű, hogy az ilyen olvasói leveleket a Vasárnapi Újság munkatársai írják biztatásul saját maguk számára – tette hozzá Bús Balázs.

(obuda.hu)